6 tips om jezelf en je computer te beschermen

6 tips om jezelf en je computer te beschermen

Tegenwoordig hebben we veel te maken met onder andere cyberaanvallen, virussen en meer, maar veel mensen weten niet precies hoe ze hun computer het best kunnen beschermen. Daarom geven wij een aantal tips om je computer optimaal te beschermen.

  1. Verbind je computer alleen met een vertrouwbaar netwerk

Het verbinden met een veilig netwerk is erg belangrijk. Wanneer jouw computer verbonden is met het internet, maakt die contact met allemaal andere computers en daarmee kunnen hackers inbreken in jouw computer.

Het is dus belangrijk om alleen naar websites te zoeken met SSL/TLS en om je computer, laptop of telefoon nooit te verbinden met een open WIFI-netwerk.

  1. Installeer een antivirusprogramma

Met een antivirusprogramma minimaliseer je de kans op een computer virus. Een antivirus programma zorgt er ook vaak voor dat je computer weer sneller wordt. Voor de gemiddelde computergebruiker is dit belangrijk; door het antivirusprogramma heeft je computer een basisbeveiliging welke je computer en daarmee jouw bestanden en gegevens beschermt.

  1. Verwijder software die je niet / nauwelijks gebruikt

Hackers kunnen kwetsbaarheden in de software gebruiken om jouw computer binnen te dringen. Hoe minder software je installeert, hoe kleiner de kans dat je wordt aangevallen. Mocht er software op je computer staandie je niet gebruikt, verwijder deze dan zo snel mogelijk. Dit kan een onnodig risico betekenen en zorgt er daarnaast voor dat je computer langzamer is.

  1. Beveilig je browser

Browsers die je op je computer hebt geïnstalleerd, hebben geen veilige standaardinstellingen. Dus je browser beveiliging is een andere belangrijke stap om je computer te beschermen. Zorg er ook voor dat je een browser gebruikt die te vertrouwen is. Hierbij een aantal betrouwbare browsers: Microsoft Edge, Mozilla Firefox , Google Chrome en Apple Safari.

  1. Gedraag je veilig op het internet

Ook tijdens het surfen op het web, heb je controle over je gedrag. E-mails met bijlagen of niet-vertrouwde links zijn gevaarlijk. Malware (een computervirus) kan onbewust binnen worden gehaald doormiddel van het klikken op een link.

Wij adviseren je daarom om niet op een link te klikken in een mail of bericht van een afzender die je niet kent. Dit geldt ook voor mails en berichten van je bank, de Belastingdienst of een andere belangrijke partij. Deze partijen sturen zelden een link via een mail op.

  1. Laat software-updates automatisch toe

De meeste softwareleveranciers brengen regelmatig updates uit om kwetsbaarheden op te lossen. Hackers kunnen tenslotte fouten gebruiken om je computer te hacken. Download de laatste updates en laat toekomstige updates automatisch downloaden, zo voorkom je het gevaar om gehackt te worden.

Heb je vragen over het bovenstaande blog of een andere computer gerelateerd onderwerp? Neem gerust contact met ons op via de mail : info@serviceonemedia.nl of kom langs in onze winkel in Waddinxveen (Binnendoor 57, Winkelcentrum Gouweplein).


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd